Juurichakra selkärangan juuressa

Väri: Punainen

Punainen väri on täynnä energiaa, elinvoimaa ja vahvuutta. Värissä on eteenpäin menemisen mahtia ja palavaa intohimoa, joka saa veren kuohahtelemaan.

Ensimmäinen chakra ylläpitää syvää yhteyttä maahan, luontokappaleisiin ja nykyhetkeen. Elementti on maa, josta lähdemme liikkeelle ja tarvitsemme maan tueksi jalkojemme alle. Sen kautta poistuu keholle ja mielelle tarpeetonta energiaa ja samalla keho vastaanottaa sen kautta maan hoitavaa energiaa. Kiinnittää kehon maayhteyteen mikä ylläpitää turvallisuuden tunnetta.

Ensimmäisen chakran ollessa tasapainossa olemme tyytyväisiä itseemme, meillä on vahva itsetunto, hyväksymme toisten valinnat, uudet tilanteet ja muutokset. Hyväksymme myös toiset ihmiset sellaisena kuin he ovat. Ensimmäisen chakran epätasapaino voi ilmetä fyysisen kehon jäykkyytenä, suolistovaivoina sekä alaselän ongelmina. Mielen tasolla saatamme vastustaa muutosta, sillä se vie pohjan siltä, miten olemme aiemmin tottuneet elämään. Saatamme olla tyytymättömiä, katkeroituneita ja itsekriittisiä.

Aisti: Haju
Kivet: Akaatti, granaatti, hematiitti, obsidiaani, punainen jaspis, rubiini, savukvartsi, vuorikide.
Aromaterapia: Neilikka, seetripuu.
Luonto: Auringon nousut ja laskut, maan tunteminen paljaiden jalkojen alla ja tuoreen mullan tuoksu, kallio.