Kurkkuchakra kurkun alaosa

Väri: Vaaleansininen

Sininen väri on rauhoittava ja lempeä, se huokuu totuuden ja todenmukaisuuden henkeä. Sinisellä on kyky rentouttaa hermot, poistaa kipuja sekä haihduttaa stressiä. Elementti on eetteri, eli avaruudellinen väliaine.

Viidennen chakran tasapaino näkyy sisäisen ja ulkoisen ilmaisun vapautena. Se ilmentää kaikkea sitä, mitä ihminen miettii tai sanoo ääneen. Siinä heijastuu myös henkilön asenteet ja päätökset, kommunikointi, luova itseilmaisu, totuus, tieto, viisaus, rehellisyys ja oma tila.

Epätasapaino heijastuu erityisesti hartioiden ja niskan jäykkyytenä sekä päänsärkynä. Yleisempiä sairauksia ovat hampaiden ongelmat, kurkkukipu, kuulon heikkeneminen, kilpirauhasen vajaatoiminta tai ylitoiminta sekä erilaiset riippuvuudet. Kiellämme asioita ja tilanteita ja välttelemme niitä. Olemme ujoja, epävarmoja itsestämme ja pelokkaita. Pelkäämme mitä muut ihmiset meistä ajattelevat.

Aisti: Kuulo
Kivet: Akvamariini, kalsedoni, lapis lazuli, selestiitti, sodaliitti, turkoosi, amatsoniitti, sininen topaasi, krysokolla, vuorikide.
Luonto: Sininen taivas ja siniset vedet, sininen hetki talven hämärässä.
Aromaterapia: Salvia, eukalyptys.