Otsachakra kulmakarvojen välissä

Väri: Indigonsininen

Indigonsininen on intuition eli vaiston väri - välitön tietäminen ilman analyyttistä pohdiskelua. Intuition tehtävä on suojella meitä vaaroilta ja ohjata oikeaan suuntaan. Kun intuitio on vahva, me opimme käyttämään sitä ja luottamaan sen antamiin viesteihin. Mielenkiintoinen yksityiskohta indigonsinisessä muihin väreihin verrattuna on se, että syvästä indigon väristä ei ole olemassa muita sävyjä, kuten useimmista muista väreistä.

Chakran tasapaino näkyy voimakkaina intuitioina, mikä taas auttaa meitä kulkemaan määrätietoisesti kohti unelmiamme. Intuitiomme kehottaa meitä tarkkailemaan asioita joita rakastamme, jotka kutsuvat meitä ja joiden parissa aika pysähtyy. Intuitio on vastaanottamista ja tietämistä, sisäistä näkemistä ennen konkreettisia todisteita. Tunneälyyn liitetään kuvitellun voima: minkä pystyt vastaanottamaan ja kuvittelemaan, sen voit myös saavuttaa.

Kuudennen chakran epätasapaino näkyy hämmennyksenä ja sekavuutena joka saattaa aiheuttaa masennusta. Järkeistämme liikaa asioita.

Aisti: Kaikki aistit, kuudes aisti, yliaistit (ESP)
Kivet: Atsuriitti, lapis lazuli, sodaliitti, safiiri, sininen turmaliini, vuorikide.
Luonto: Öinen tai talvinen tähtitaivas. Lampien syvä sini, Lapin luonto.
Aromaterapia: Minttu, jasmiini