Sakraalichakra navan alapuolella

Väri: Oranssi

Oranssi väri on herkullinen, piristävä, täynnä elämäniloa ja monia aisteja stimuloiva. Oranssi on parhaimmillaan optimistinen, lämmin ja antelias sekä luottavainen omiin vatsanpohjantunteisiin. Toiseen chakraan liittyy elämänilo, seksuaalisuus, aistillisuus, luovuus ja mieliteot. Elementti vesi kuvaa hyvin sitä, että ihminen tarvitsee vettä virtaamaan kehonsa lävitse aineenvaihdunnallisista ja energisistä syistä.

Toisen chakran ollessa tasapainossa pyrimme koko ajan eteenpäin kohti tiedostettuja tai tiedostamattomia unelmia ja meillä ei ole minkäänlaisia esteitä saavuttaa haluamaamme. Meillä on välitön yhteys luovuuteemme, meillä on vahvat mielipiteet asioista, olemme määrätietoisia, mutta kuitenkin joustavia ja avoimia kuulemaan toisten mielipiteitä. Meillä on selkeä suunta ja ymmärrämme, että perille pääsy tapahtuu aina oikealla hetkellä. Elämä on merkityksellistä ja se tuntuu värikkäältä.

Epätasapaino näkyy itsesyytöksinä, itsensä vähättelynä ja itseinhona. Elämä tuntuu turhalta ja tylsältä ja on vaikea saada otetta mistään. Ystävyyssuhteissa emme ole kiinnostuneita kuinka ystävämme voi ja näemme muut ihmiset vain kohteina, jotka voivat tyydyttää omat tarpeemme.

Aisti: Maku
Kivet: Karneoli, kultatopaasi, kuukivi, meripihka, sitriini, koralli, kullanvärinen kalsiitti, magnesium, nikkeli, rauta, seleeni, sinkki, vuorikide.
Aromaterapia: Santelipuu, ylang ylang.
Luonto: Kuunvalossa uiminen tai avantoon pulahtaminen, syyssateet ruskan aikaan.