Solar Plexus pallean kohta

Väri: Keltainen

Keltainen on älyllinen väri, se edustaa oppimista ja hankittua tietoa. Ilo ja keveys, elämän myönteisyys ja aurinkoisuus ovat keltaisen valoisia ominaisuuksia. Elementti on tuli ja chakran alueella sijaitsee ruoansulatusjärjestelmä, maksa, haima, munuaiset sekä lisämunuaiset. Niiden toiminta vaatii kehon oikeaa lämpötilaa ollakseen tasapainossa. Kolmanteen chakraan liittyy omanarvontunto, tahdonvoima, huumori, muuntautumiskyky, oma tila ja minäkuva. Ilmentää aktiivisuutta toteuttaa asioita. Itsensä rakastaminen ja hyväksyminen, sekä omien rajojen hahmottaminen. Hyväksyä kaikki tunteensa ja elämänkokemuksensa.

Tasapainossa oleva chakra näkyy lisääntyneenä energiana ja olemme määrätietoisia ja järjestelmällisiä. Meillä on tahdonvoimaa, olemme henkisesti vahvoja ja keskitymme oman matkan tekoon. Vaikka olemmekin kulkemassa jotakin kohti, niin tärkeää ei ole perille pääsy, vaan matka jota teemme.

Epätasapaino näkyy keskittymisvaikeutena, masennuksena, itseluottamuksen puutteena, suuttumuksena, vihana, ruuansulatusongelmina, maksan ja haiman sairastumisena, munuaisvaivoina ja selkävaivoina.

Aisti: Näkö
Kivet: Meripihka, sitriini, tiikerinsilmä, kultatopaasi, kulta, vuorikide.
Aromaterapia: Bergamotti, laventeli, rosmariini.
Luonto: Auringonpaisteesta nauttiminen, rypsi- ja viljapellot, kaikki keltaiset ja kullankeltaiset kukat, hetket nuotiolla tai kynttilän valossa, aavikot ja tulivuoret.